Onze historie in vogelvlucht.

Bootsmannen hebben een glorieuze rol gespeeld in de historie van de scheepvaart. Duizend jaar geleden zagen mannen met deze functie er al op toe dat hun schepen in perfecte staat verkeerden. Het laden en lossen verliep onder leiding van de Bootman soepel en de bemanning gedroeg zich naar behoren. Van oudsher is de Bootsman loyaal; vertrouwensman van de bemanningsleden en schakel tussen de leiding en de bemanning.

De bemanningsleden kwamen en gingen met het verstrijken van de jaren maar: de Bootsman bleef trouw aan zijn schip. Deze stoere alleskunner was te herkennen aan het Bootsman-fluitje. U zult dit herkennen in ons wapenschild. De hoge toon kwam boven het lawaai op het dek en het geraas van wind en golven uit, en kondigde aan dat er iets stond te gebeuren op het schip: of dat nu de komst van hoog bezoek, het hijsen van de zeilen of de gezamenlijke maaltijd was.

kortom: Hét aandachtssein aan boord. De functie is inhoudelijk veranderd maar bestaat nog steeds. Het fluitje met zijn karakteristieke klank wordt nu nog vaak gebruikt bij traditionele scheepvaartceremonies.

Wij zijn er trots op de naam "Bootsman" te mogen dragen. Een Bootsmansloep betekent een kwalitatief hoogstaand schip met een luxe uitstraling. Volledig uitgerust en volgens uw specifieke wensen technisch afgebouwd. Net als de oude Bootsman zijn wij toegewijd en betrokken bij onze sloepen. Wij beschouwen het als onze taak om zorg te dragen voor uw vaargenot.